SAKARYA / SERDİVAN - ŞEHİT EROL OLÇOK ANADOLU LİSESİ

Değerlerimle Değerliyim

Değer, bir sosyal grup veya toplumun kendi varlık, birlik, işleyiş ve devamını sağlamak ve sürdürmek için üyelerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli oldukları kabul edilen ortak düşünce, amaç, temel ahlaki ilke ya da inançlardır.
Değerin özellikleri şöyle sıralanabilir:

1. 1.Toplum ya da bireyler tarafından benimsenen birleştirici olgulardır.
  2. 2.Toplumun sosyal ihtiyaçlarını karşıladığına ve bireylerin iyiliği için olduğuna inanılan ölçütlerdir.
  3. 3.Sadece bilinci değil, duygu ve heyecanları da ilgilendiren yargılardır.
  4. 4.Bireyin bilincinde yer alan ve davranışı yönlendiren güdülerdir.
  5. 5.Değer, normu içerir. Değerlerin normlardan farkı, normlardan daha genel ve soyut bir nitelik taşımasıdır.

Bu bağlamda bizlerde, öğrencilerimizin değerlerine sahip çıkarak onları yaşamında uygulayarak içselleştirmesi ve önce kendine sonra topluma yararlı bir birey olarak kendini yetiştirmesi için değerler eğitimini derslerimizde müfredetımıza entegre ederek bir yaşam biçimi haline getirmek için çalışmalar yapacağız.

Projemizin Hedefleri:

• Öğrencilerine milli ve manevi değerleri benimsetmek ve hayata uyarlamalarını sağlamaktır.
  • Öğrencilere okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırmak,
  • Öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek,
  • Temel insani değerleri özümseyerek kendisinin ve çevresinin farkında olan, toplumsal duyarlılığı yüksek, iletişim becerileri gelişmiş,  farklılıklara saygılı,barış içinde yaşamayı benimseyen bireyler yetişmesine katkı sunmak
  • Proje kanalıyla ayrıca araştıran ve düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak
  • Teknolojiyi doğru şekilde kullanarak derslere entegre etmek
  • Proje tabanlı öğrenmeyi gerçekleştirmek,
  • Farklı okullarla işbirliği içinde çalışarak farklı uygulama ve fikirleri benimseyerek güzel dostluklar kurmak.
  • Okullarımızın bulunduğumuz çevremizde en iyi şekilde tanıtmak

Projemizin Beklenen Sonuçları:

• Değerlerimiz hakkında farkındalık oluşturma
  • Öğrencilerimizin değerlerimize sahip çıkarak hayatında değerleri entegre eden sağlam kişilik oluşturmalarına yardımcı olma,
  • Kendisine ve çevresine karşı sorumlu bireyler olmalarına katkı sağlama
  • Öğrencilerimizin birlikte ve  işbirliği içinde çalışmaları.
  • Öğrencilerimizin teknolojiyi doğru şekilde kullanmaları.
  • Eğitimde web 2.0 araçlarını kullanma.
  • Proje tabanlı öğrenmeyi sağlama
  • Güzel dostluklar kurmalarını sağlama